MicroStrategy CEO over het kopen van Bitcoin terwijl Trillions ’smelten‘ in Treasuries

Michael Saylor, de mede-oprichter van MicroStrategy, een Amerikaans softwarebedrijf dat zijn balans gebruikte om meer dan 400 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) te kopen, zei dat de investering van zijn bedrijf „geen weddenschap“ was – en beweerde dat grootzakelijke spelers zich kunnen wenden tot crypto uit een „fiduciaire verplichting“ om niet toe te staan dat cash-holdings wegkwijnen, terwijl fiat inflatieraketten, onversaagd door volatiliteitskwesties.

Sprekend op Anthony Pompliano’s Pomp Podcast, merkte Saylor op dat de raad van bestuur van de firma besliste om het besluit te steunen eerder dan het ,,voor een regenachtige dag te hangen“.

Een van de grootste bugbears van fondsmanagers en institutionele beleggers als het gaat om BTC is altijd volatiliteit geweest, maar Saylor beweerde dat grootschaligere beleggers niet dezelfde soort zorgen delen als daghandelaren – en beweerde zelfs dat grotere beleggers een sleutelrol kunnen spelen in het stimuleren van de BTC-stabiliteit.

Hij verklaarde,

„Ik denk dat de volatiliteit afneemt. Je hoeft alleen maar naar de grafiek te kijken. […] Ik denk dat als de instellingen binnenkomen en grotere bedragen kopen, ze de volatiliteit dempen.“

MicroStrategy CEO over het kopen van Bitcoin terwijl Trillions ‚Melting‘ in Treasuries 102
Hij voegde er ook aan toe dat hij verbaasd was dat de crypto-volatiliteit niet hoger was.

„Crypto verhandelt 168 uur per week. Elke andere asset handelt 35 uur per week in het beste geval, en soms minder tijdens de feestdagen. Ik kijk met ontzag naar dit ding. Ik kijk naar beurzen op zaterdagavond om 21.30 uur en denk dat dit de meest magische, hard werkende beveiliging in de geschiedenis van de wereld is. Iedereen zou zich moeten afvragen of dit ding wel goed werkt. Het is opmerkelijk niet-vluchtig in dat opzicht,“ zei de CEO.

En Saylor beweerde dat bedrijfsleiders snel moeten reageren op de snel veranderende financiĆ«le vooruitzichten – met fiat dat vervaagt en crypto in opkomst, toevoegend,

„Een punt dat ik niet kwijt ben, is dat er 3.500 beursgenoteerde bedrijven zijn; er zit 5 biljoen dollar in hun schatkist en het is allemaal aan het smelten. En op een gegeven moment heb je een fiduciaire verplichting om het geld niet te verliezen. Vroeger was het acceptabel om conservatief te zijn. […] Maar als de inflatie tot 30% gaat, is het niet per se iets wat je kunt negeren.“

Hij zei dat „veel mensen nu gekatalyseerd worden“, maar merkte op dat verandering van de top moet komen.

Hij gaf ook aan dat de BTC-activiteiten van zijn eigen bedrijf anderen tot actie zouden kunnen aanzetten, en beweerde,

„Ik denk dat [crypto-investering] een soort van CEO/CFO-leiding moet zijn, omdat het een innovatief iets is. Maar ik denk dat we mensen hebben laten zien hoe het moet, weet je, en we hebben ze laten zien dat het mogelijk en eenvoudig is.

Ook is hij het er niet mee eens dat Bitcoin een andere MySpace zou kunnen worden, een sociaal netwerk dat door Facebook werd verdrongen, omdat er geen „honderd miljard dollar monster digitaal netwerk“ was dat overwon toen het eenmaal een dominante positie innam. MySpace werd verkocht voor 35 miljoen dollar in 2011, vergeleken met de gerapporteerde waardering van 12 miljard dollar in 2007.

Volgens hem is de winnende formule voor de afgelopen 10-15 jaar het vinden van een digitaal dominant netwerk dat „gedematerialiseerd een aantal fundamentele ding“.

De CEO zei dat het belangrijkste waar hij om geeft de veiligheid van het Bitcoin-netwerk is.

„Ik wil niet horen dat je een nieuw idee hebt en dat je boos bent over de transactiekosten en dat je slimme contracten wilt implementeren zodat je alles moet veranderen. Dat wil ik niet horen. Ik wil horen dat je het netwerk tot de dood gaat verdedigen tegen iemand die het gaat breken of compromitteren in welke vorm dan ook,“ zei Saylor, en voegde eraan toe dat Bitcoin al is getest, wat hem vertrouwen geeft in het netwerk.

In september heeft Bitcoin hashrate, oftewel de rekenkracht van het netwerk, zijn nieuwe recordhoogte bereikt. Hoe hoger de hashrate, hoe veiliger het netwerk is.

Comments are closed.