Gary Genslers syn på bitcoin henger på en 55 år gammel finansregel

Kryptovalutaentusiaster har fulgt Joe Bidens valg om å lede US Securities and Exchange Commission for ledetråder om hvordan han kan regulere teknologien. I konfirmasjonshøringen i dag foreslo nominerte Gary Gensler at mer regjeringstilsyn med kryptokurver var i ferd.

Av hvilken form for kryptovaluta som er under diskusjon

Han antydet også at typen tilsyn vil avhenge av hvilken form for kryptovaluta som er under diskusjon. Med kryptoprisene en tåre de siste månedene, har den frenetiske debatten om det raskt utviklende markedet utgjør en legitim ny aktivaklasse eller en boble moden for misbruk, blitt til et regelverk, da institusjonelle og private investorer løper foran regler for å styre rom.

Som leder av SEC vil Gensler være ansvarlig for kryptokurver som anses å være verdipapirer. Under høringen av senatets bankkomité sa Gensler at mens SEC burde fremme innovasjon innen blockchain-teknologi, men hvis det er verdipapirer involvert som handler på børser, „vil vi sikre at det er passende investorbeskyttelse.“

Denne tankegangen er ikke ny. Ved å bruke definisjonen av et verdipapir for å bestemme hvordan et finansielt instrument skal reguleres, kjent som Howey-testen, dateres tilbake til en dom fra høyesteret fra 1946, utviklet for å bidra til å definere hvilke transaksjoner som utgjør en investeringskontrakt.

Det er en regel Gensler kjenner godt. Han er kjent i progressive kretser som en tøff reformer av finanssektoren fra sine dager etter krisen som leder for Commodities Futures Trading Commission, men han blir også hyllet av kryptomengden for sin forståelse av blockchain-teknologier, som en MIT-økonomiprofessor som lærer om blockchain, digitale valutaer og økonomisk innovasjon.

Bitcoin, den mest allestedsnærværende virtuelle valutaen

Genslers kommentarer under høringen gjenspeiler hans lære om Howey-testen. Etter denne logikken er kryptokurver vanligvis enten definert som verktøytegn, som fungerer som en anbudsform, eller sikkerhetstokener, som representerer egenkapital eller andel i et selskap som vil bli regulert av SEC.

Hvis et mynttilbud er ment å gi investorer en eierandel, bør selskapets token være underlagt reglene for et verdipapir, sa han til et publikum på en MIT blockchain-konferanse i 2018, selv om det ikke gir utbytte, eller har de typiske egenskapene til en egenkapital eller obligasjon.

„Det investerende publikum håper helt klart på mulig forståelse,“ sa Gensler. „Når du kvakker som and, når du svømmer som and, når du går som and … Jeg tror fuglen er en and.“

Bitcoin, den mest allestedsnærværende virtuelle valutaen, kvalifiserer ikke som et verdipapir, ifølge Gensler.

„Bitcoin oppsto da gruvedrift begynte som et incitament til å validere en distribuert plattform,“ sa han på konferansen. I motsetning til andre kryptovalutaer som tilbys av selskaper som Ripple, hadde bitcoin ingen første tilbud på token og ingen felles virksomhet. Ripple, derimot, „virker sikkert som en vanlig bedrift,“ konkluderte han.

SEC har siden fulgt den logikken. I desember saksøkte den Ripple for å selge en bitcoin-lignende digital eiendel kalt XRP, en høyprofilert sak Gensler vil arve hvis han blir bekreftet som byråets nye leder. Bitcoins verdi dyppet på rystelser om Genslers kommentarer under bekreftelseshøringen. Men ifølge Howey-testen bør disse investorene være klare.

Comments are closed.