Bitcoin kommer aldrig vara verkligen privat säger Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos säger att Bitcoin förmodligen aldrig kommer att ha sekretessfunktioner som de i Monero.

Bitcoin-pedagog Andreas Antonopoulos säger att han skulle vilja se fler sekretessfunktioner på Bitcoin, men det är osannolikt att det kommer att hända när som helst snart

I en Q & A-fråga om livestream på Antonopoulos YouTube-kanal den 7 juli sade han att Bitcoin ( BTC ) sannolikt inte skulle någonsin implementera sekretessfunktioner som liknar dem som används av Monero ( XMR ).

Antonopoulos sa att skapa sådana funktioner på ett cryptocurrency som Bitcoin Era „skulle skapa en enorm mängd kontrovers.“ Dessutom sa han att strukturen i Bitcoin helt enkelt inte tillåter ringsignaturer och stealth-adresser.

„Jag tror att det vi snart kommer att se är Schnorr, Taproot och Tapscript, som öppnar dörren för en hel del förbättringar,“ sade Antonopoulos, „Men de har fortfarande inget bevis med nollkännedom eller typer av ringsignaturer och stealth-adresser som görs i Monero. Bitcoin är inte ett integritetsmynt. ”

Bitcoin sekretessfunktioner effektiva?

Funktionerna som Antonopoulos hänvisar till – Schnorr, Taproot och Tapscript (en skriptuppdatering till Taproot) – har citerats av andra i kryptosamhället som att de har potential att göra Bitcoin mer privat.

Forskningsdirektören vid blockchainföretaget Blockstream Andrew Poelstra har hänvisat till Taproot som ett system som möjligen skulle kunna göra alla transaktioner som mestadels inte kan skiljas från varandra på BTC blockchain. Han noterade dock att „transaktionsbelopp och transaktionsgrafen fortfarande är exponerade, vilket är mycket svårare att ta itu med.“

Multisignatur scheman (MuSigs) från Schnorr är en annan möjlighet. Poelstra sade att den här metoden inte avslöjar den ursprungliga uppsättningen av undertecknare , eller till och med ger antalet undertecknare för MuSig-transaktioner.

Bitcoin kan bättre tänkas vara pseudonym snarare än helt anonymt, eftersom många transaktioner på BTC blockchain fortfarande kan spåras även med dessa sekretessförbättringar.

Comments are closed.